Halı ve mobilya üzerindeki tüyleri temizlemenin bazı yolları vardır. Can dostlarımızı çok seviyoruz ancak zaman zaman tüylerini dökebilecekleri zamanlar olabiliyor. Yaşam alanlarımızda iç ve dış mekanlarda kedi tüylerine rastlayabiliyoruz. Evlerde kanepelerde ve araçlarda kedi tüyleri zaman zaman bizlere zor anlar yaşatabilir.

Can dostumuz kediler sevimli ve sempatik hayvanlardır. Sağlıklı bir şekilde yaşam sürmeleri için özenli bakım ve beslenmeye ihtiyaçları vardır. Kediler zaman zaman tüy dökebilir. Bunun nedeni stres, mevsim değişikliği veya alerjik reaksiyonlar ve cilt yüzeyindeki birtakım hastalıklardan kaynaklanabilir. Böylesi durumlarda mutlaka veterinere danışmalı ve altta yatan sebebi öğrenmeli ona göre tedavisini yapmalısınız.



Balonla Tüy Temizliği

Balonla koltuk, kanepe ve halı yüzeyindeki kedi tüylerini temizleyebilirsiniz. Kauçuk balonların yüzeyi tüyleri çeken bir statik enerjiye sahiptir. Bu da onları kedi tüylerini çıkarmaya çalışırken eğlenceli hale getirecektir. Yeni şişirdiğiniz bir balonu tüylerin olduğu yüzeylere doğrultarak temizleyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak eğlenceli olabilir.

Çekçekle Tüy Temizliği

Basit bir çekçekle halı ve koltuk yüzeylerindeki kedi tüylerini rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Lastikten yapılmış olan bir sileceğin bıçağı tüylere doğru hareket ettirin tüylerin bıçağın yüzeyine geldiğini görebileceksiniz. Daha etkili bir şekilde temizlemek için sileceği tek yönde hareket ettirmelisiniz. Her vuruş sonrasında tüyleri bıçaktan temizleyin ve tüyler bitene kadar temizliğe devam edin.



Eldivenle Tüy Temizliği

Kedi tüylerini temizlemenin pratik yolları… Eldiven daha çok mutfak ve banyo temizliğinde kullanılmaktadır. Evde kullandığınız ev tipi plastik eldiven yumuşak yüzeye sahip olduğu için kedi tüylerini rahat bir şekilde çıkarmak için kullanılmaktadır. Eldiveni elinize geçirerek bir yöne doğru yüzeyleri ovun. Eldivenin nemli olmasını sağlamalısınız. Kuru eldiven tüyleri çekmez ancak nemli eldiven tüyleri daha çabuk çeker. Dilerseniz evcil hayvan eldiveni olarak bilinen silikon kauçuk eldivenlerini de kullanabilirsiniz. Bu eldivenler tüyleri rahat almak için idealdir.

Koli Bandıyla Tüy Temizliği

Koli bandı üzerindeki yapışkan, halı ve kumaş yüzeylerdeki kedi tüylerini çıkarmak için ideal ürünlerdir. Kumaşın malzemesinin bandı koparma kuvvetine dayanacak kadar güçlü olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde döşeme kumaş hassasa eğer bunun yerine ambalaj bandı kullanabilirsiniz. Bütün tüyleri temizlemek için işlemi sürekli tekrarlayın.

Tarakla Tüy Temizleme

Kedinizin tüylerinde çok sık dökülme yaşanıyorsa sürekli tüylerini tarayarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Tüy Toplama Ruloları

Tüy toplama ruloları birçok yerde satılmaktadır. Bunları rahatlıkla temin ederek kedinizin tüylerini rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Jiletli Tarak

Jiletli tarak kullanarak can dostunuzun tüylerini temizleyebilirsiniz. Böylece kedinizin tüylerinde azalma olacaktır. Bu ürünü marketlerde ve petshoplarda bulabilirsiniz.



Elektrikli süpürge

Can dostunuzun tüylerinden kurtulmanızın diğer bir yolu da elektrik süpürgesidir. Elektrik süpürgesini çalıştırarak tüylerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Evcil hayvanlar için tasarlanmış olan elektrik süpürgelerini kullanabilirsiniz.

Furminatör

Furminatör sayesinde kedinizin tüylerini temizleyebilirsiniz. Dökülmek üzere olan tüyleri derinlemesine temizleme gücüne sahiptir. Bu alet sayesinde kedinizin tüylerinden kurtulabilirsiniz.

Microfiber Paspas

Tüyleri ahşap ve fayans yüzeylerden temizlemek için mikrofiber paspasları kullanabilirsiniz. Bu şekilde tüyleri rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

İnsanlar için üretilen tarak ve fırça çeşitleri hayvanlar için tercih edilmemelidir. Kedi ve köpekler için üretilen taraf ve fırça çeşitlerinin uçları daha kısa ve daha incedir ancak insanlar için üretilen daha uzun ve sert yapıdadır bu da hayvanların derisinde tahribata yol açabilir.

Şubat 03 , 2023 — Alican Sak

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.